Vyřadit čokoládu zcela? Tragédie pro 50% z nás
Pouštíme-li se do boje s kily, málokdy se chceme vzdát slaďoučké čokolády. Mnozí lidé, kteří hubnou, považují její úplné vyřazení z jídelníčku za velmi stresující situaci, která jim hubnutí vlastně znesnadňuje. Cukr obsažený např. v ovoci totiž nedokáže pravou „mlsnou“ náladu zahnat, čokoláda je navíc návyková. Skokové odepření čokolády při začátku hubnutí, zvlášť bylo-li tělo na přísun cukrů dennodenně navyknuté, může vést až k psychickým obtížím. Polovina lidí z průzkumů pořádaných po celém světě uvádí, že bez čokolády si svůj život dokáže jen stěží představit. Tuto nenápadnou chutnou drogu si v malém množství ale nemusíte upírat ani v momentě, kdy chcete radikálněji zhubnout
V USA už prodávají čokoládu na hubnutí
Hořká čokoláda by podle výživových poradců a specialistů na alternativní medicínu měla v jídelníčku dietářů stále zastávat zásadní roli. Právě tmavá a hořká čokoláda obsahuje nejvyšší procento zpracovaných kakaových bobů, které do těla uvolňují prospěšné antioxidanty. Ty podle průzkumů prokazatelně potlačují chuť k jídlu – obsaženy jsou i jablkách, čaji nebo v červeném vínu.
Vysoce kvalitní hořké a tmavé čokolády s vysokým procentem kakaových bobů mají podle kosmetických expertů dokonce působit proti stárnutí pleti a příznivě působí i na krevní řečiště. Na americký trh se nyní dostala speciální tmavá „hubnoucí čokoláda“ – The Doctor’s Chocolate. Každá tabulka má jen 20 kalorií a klasický cukr je v ní nahrazen Xylotolem, který na organismus působí mnohonásobně příznivěji než jiná chemická sladila. Neobsahuje žádné konzervační látky ani barviva – 20 tabulek na posezení se jí ale sníst nesmí.